Компанія Starship Technologies додатково залучила $17 млн ​​інвестицій на розвиток роботів-кур’єрів

Компанія Starship Technologies, яка розробляє автономних роботів для безконтактної доставки, додатково залучила $17 млн ​​інвестицій і досягла рубежу в 1 млн автономних доставок.

Після недавнього розширення зони роботи безпілотної доставки в другому британському місті Нортгемптон, Starship запустила свої послуги в США в двох університетських містечка – UCLA і Bridgewater State University (Массачусетс).

У числі інвесторів увійшли такі компанії, як TDK Ventures і Goodyear Ventures. В результаті нових інвестицій загальний обсяг фінансування в Starship на сьогоднішній день склав $ 102 млн. Додаткове фінансування компанія змогла залучити під час зростаючого інтересу до індустрії автономної доставки.

У мобільному додатку Starship Food Delivery, доступному для завантаження на Android та IOS, користувачі вибирають свої улюблених страви або напої, а потім ставлять мітку, куди вони хочуть доставити своє замовлення. Відстежити переміщення робота клієнт може прямо в додатку за допомогою інтерактивної карти. Як тільки робот-кур’єр прибуває до місця, користувач отримує повідомлення про необхідність забрати замовлення. Розблокування відсіку, в якому знаходиться їжа і напої, здійснюється також через мобільний додаток.

Безконтактна доставка виявилася одним з найнадійніших способів захисту вразливих груп населення та забезпечення соціального дистанціювання під час пандемії COVID-19.