Новий термінал в Олександрії приєднається до термінальної мережі CMA CGM

CMA CGM оголосила, що в ході візиту до Єгипту глави групи Родольфа Сааде єгипетська влада підтвердила готовність вступити в довгострокове партнерство для оперування майбутнім багатоцільовим терміналом в порту Олександрія. Згідно із заявою, плани стратегічного партнерства також включають участь французької корпорації в розробці логістичних рішень, цифровізації портових і логістичних операцій, в навчанні фахівців у сфері морських перевезень і логістики, а також інші інвестиції.

Потужність майбутнього терміналу складе 1,5 млн TEU на рік, площа 560 тис. квадратних метрів, протяжність причалів більше 2 км. Передбачається, що термінал запрацює вже в наступному році.

CMA CGM заявила, що приєднання олександрійського терміналу до її термінальної мережі посилить її стратегічні позиції в Середземномор’ї – ключовому ринку на перехресті торгових шляхів, що зв’язують Африку, Азію і Європу. CMA CGM вже оперує майже 7 млн ​​TEU термінальних потужностей в Середземному морі, в т.ч. у французькому порту Марсель-Фос, що обслуговує Андалузію іспанському порту Севілья, в ключовому порту трансшипменту на Мальті, в грецькому порту Салоніки і в сирійській Латакії.