Робот-кур’єр Gita почав роботу в аеропорту Солт-Лейк-Сіті

У міжнародному аеропорту Солт-Лейк-Сіті (SLC) з’явилася безконтактна роботизована доставка їжі.

Робот Gita, що працює на платформі самообслуговування Servy, в понеділок почав надавати послугу мобільного замовлення їжі в аеропорту SLC. Новітній інноваційний інструмент був запущений в рамках проекту масштабної реконструкції аеропорту вартістю $4,1 млрд.

Роботизована доставка за допомогою роботів-кур’єрів Gita підкорює аеропорти США по всій країні. Технологія дозволяє доставляти їжу авіапасажирам, які не хочуть стояти в чергах в кафе або зайняті роботою. Щоб зробити замовлення за допомогою нового сервісу користувачеві не потрібно завантажити програму, досить перейти на сайт slctogo.com або відсканувати штрих-коди, які розміщені по всьому аеропорту з меню, що беруть участь в проекті ресторанів. Вартість доставки складає $2,99.

Робота-кур’єра під час доставки завжди супроводжує співробітник сервісу. У проекті беруть участь такі заклади громадського харчування, як Market Street Grill, California Pizza Kitchen і Granato’s Gourmet Market, а в найближчі тижні до сервісу приєднаються ще кілька ресторанів аеропорту SLC. Робот-кур’єр Gita буде працювати в Солт-Лейк-Сіті протягом пілотних трьох місяців, за підсумками яких аеропорт прийме рішення про продовження співпраці. Вартість одного робота Gita становить $3250.