Scania п’ятий рік поспіль здобула перемогу в конкурсі “Green Truck”

Уже п’ятий рік поспіль Scania виграє заповітний титул Німеччині – «Green Truck». Престижний прес-тест щорічно організовують два впливових німецьких галузевих видання. Протягом багатьох років ці випробування стали чемпіонатом світу по ефективності великовантажного транспорту в сегменті магістральних перевезень.

«Перша реакція на перемогу:« абсолютний успіх» і «цінність для клієнта», – говорить Стефан Дорскій, старший віце-президент і керівник підрозділу Scania Trucks, у відповідь на новини про останній тріумф компанії в змаганнях «Green Truck».

«Перемога в цьому порівняльному тесті п’ять років поспіль – видатний результат, який до цих пір вважався недосяжним, проте нам вдалося. Я вважаю це незаперечним доказом того, що постійне вдосконалення технології силової лінії Scania допомагає нашим клієнтам в їх щоденних зусиллях досягати кращої економічної ефективності».

Порівняльний конкурс «Green Truck» з прицілом на витрату палива організують німецькі комерційні журнали «Trucker» і «VerkehrsRundschau». Змагання 2021 року було не менше напруженими, ніж в попередні роки. Умови від організаторів передбачали загальну вагу автопоїзда 32 тонни і потужність до 430 к.с. Всі вантажівки-учасники повинні мати шини одного бренду (з однаковим рівнем зносу і тиском в шинах). А самі випробування проходили на 360-кілометровому відрізку шляху на північ від Мюнхена.

В цьому році Scania надала для змагань тягач R 410, і він зумів продемонструвати результат, який залишив інших учасників позаду: середнє споживання палива зафіксували на рівні 23,53 л на 100 км. Також Scania показала найвищу середню швидкість – 80,60 км/год. Це вагоме досягнення, враховуючи, що ділянки тестової дороги були досить складними і з крутими пагорбами.

Випробування строго контролюються і проводяться на дорогах загального користування з поєднанням автомагістралей і польових доріг. Такі непередбачувані умови, як рух транспорту і погода, компенсуються використанням еталонної вантажівки.

Ця Scania R 410 «зелена» у всіх сенсах: це остання з п’яти вантажівок Scania, які виграли бажаний титул «Green Truck» в щорічному випробуванні від німецької преси, яке вважають чемпіонатом світу з економного споживання палива і ефективності транспорту для магістральних перевезень.

У квітні 2021 Scania зібрала всіх своїх п’ятьох чемпіонів Green Truck для фотозйомки і святкування. Колишні вантажівки для прес-тестів отримають друге життя в якості випробувальних автомобілів для досліджень і розробок Scania в Сьодертелье – шансів вийти на пенсію немає, незалежно від того, наскільки це заслужено.

«Деякі можуть подумати, що вантажні автомобілі спеціально готують або створюють для прес-тестів, але це не так. – пояснює Дорській. – Це звичайні вантажівки, які можуть замовити наші клієнти. Вони, правда, доглянуті і регулярно відвідують сервіс, але я рекомендую це робити всім власникам вантажівок. Саме велика перевага порівняльного тесту «Green Truck» та інших подібних тестувань полягає в тому, що чемпіони від Scania – це та сама порода вантажівок, яку наші клієнти використовують в своїй щоденній діяльності».