Нову пошту оштрафували на 325 млн через посилку на 500 грн.

Держпродспоживслужба обгрунтувала штрафні санкції перешкоджанням перевірці

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наклало на “Нову пошту” адміністративні штрафи та адміністративно-господарські стягнення на суму 325,85 млн грн, повідомила прес-служба відомства.

У Держпродспоживслужбі відзначили, що отримують численні звернення громадян щодо неякісного обслуговування та порушення їх прав у відділеннях “Нової пошти”.

Надалі фахівці відомства провели позапланові перевірки відділень №49 в Харкові і №3 в Чугуєві Харківської області. В ході перевірок “Нова пошта” не надала необхідні документи і пояснення, що унеможливило встановити достовірність фактів, зазначених у зверненнях громадян, говориться в повідомленні.

Це створило перешкоди посадовим особам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, підкреслили в Держпродспоживслужбі.

Як повідомила прес-служба “Нової пошти” виданню, їх дійсно оштрафували. Приводом для перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 грн.

“В результаті на” Нову пошту “було накладено штраф на необгрунтовано велику суму. Компанія зараз оскаржує його в судовому порядку”, – розповіли в компанії.

Також в “Новій пошті” пояснили, що в ході перевірки представники служби зажадали документи у керівника відділення, який не є уповноваженою особою. Він запропонував звернутися до керівництва компанії. У Держпродспоживслужбі розцінили ці дії як створення перешкод.