GM і Ford зупиняють заводи через дефіцит напівпровідників

Американський автобренд General Motors заявив про припинення виробництва транспортних засобів на 8-ми підприємствах на території Північної Америки протягом наступних 2-х тижнів.

За заявою представників GM, з 6 вересня на тиждень буде припинено виробництво пікапів на підприємствах, розташованих в Форт-Уейні в Індіані, а також мексиканському Силао. У Уентзвілле в Міссурі на 2 тижні закриють автозавод, який випускає пікапи середнього розміру, а також великі фургони. На інших виробничих майданчиках, переважно займаються випуском позашляховиків, діяльність призупинять на 2 або більше тижнів.

Представники іншого крупного американського автовиробника Ford Motor також заявили про припинення виробництва на наступні 2 тижні на підприємстві в Канзасі. Фірма скоротила робочі зміни на автозаводах в Дірборні в Мічигані і Луїсвіллі в Кентуккі.

Зупинки виробництва транспортних засобів погіршать існуючий дефіцит машин на дилерських майданчиках в Сполучених Штатах, який привів до сильного збільшення вартості.