Daimler Trucks оголосила про випуск Detroit ePowertrain для майбутніх моделей Freightliner eCascadia і Freightliner eM2

Компанія Daimler Trucks North America (DTNA) оголосила про випуск Detroit ePowertrain для майбутніх моделей Freightliner eCascadia і Freightliner eM2.

Detroit ePowertrain частина глобальної платформної стратегії Daimler Trucks по створенню єдиної базової архітектури для широкої лінійки електромобілів з акумуляторними батареями по всьому світу. Компанія оголосила про інвестування $20 млн в виробничий об’єкт Detroit, розташований у штаті Мічиган, який буде служити джерелом компонентів Detroit ePowertrain в Північній Америці.

Спочатку Detroit ePowertrain буде пропонувати конструкцію eAxle, що працює від 400 В, яка передбачатиме кілька варіантів в залежності від архітектури силової лінії. Конструкція з одним двигуном забезпечує максимальний крутний момент до 15 592 Нм, а пікова віддача конструкції з двома моторами розрахована на віддачу 31 184 Нм. З Detroit ePowertrain буде пропонуватися на вибір три варіанти акумуляторних батарей для eCascadia і eM2, включаючи версії на 210, 315, 475 кВт год. Батарейні блоки складаються з масивів літій-іонних призматичних елементів. У перших реченнях Detroit ePowertrain максимальна дальність пробігу буде перевищувати 230 миль (370 км) при повній зарядці для середнього вантажного автомобіля eM2 і 250 миль (402 км) для тягача eCascadia класу 8. Очікується, що початкове виробництво Detroit ePowertrain почнеться в кінці цього року. Початок виробництва обох моделей Freightliner почнеться в 2022 році. виконання шасі.

Раніше Daimler заявляв, що поставить партнерам парк електричних вантажівок eCascadia до кінця 2018 року, випередивши план Tesla на 2019 г. Однак програми з випуску електромобілів Daimler і Tesla були відкладені. Daimler поставила свої перші електровантажівки Freightliner в 2019 році в рамках «тестування клієнтів в Північній Америці». Потім в 2020 році відбулося ще кілька відвантажень. Таким чином, парк знаходяться в експлуатації електричних вантажівок Freightliner eCascadia виріс до 6 машин. Після завершення програми випробувань Daimler планував запустити серійне виробництво eCascadia в 2021 році.