Припортову територію порту Південний атакували дронами-камікадзе — ЗСУ

Окупанти продовжують атаки на припортову інфраструктуру порту «‎Південний». ‎ Внаслідок атаки іранських дронів на Одесу 23 вересня загинули двоє людей, ще двоє травмовані.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Відзначається, що за допомогою дронів-камікадзе 23 вересня ворог завдав удару по припортовій території. Два дрони зруйнували адмінбудівлю, де як наслідок зайнялася пожежа.

За інформацією ОК «Південь‎»‎, вночі, з 23 на 24 вересня, росіяни знову намагалися атакувати порт «‎Південний»‎, але всі наміри ворога були зупинені силами ППО.

«‎При спробі атакувати напрямок порту Південного черговий «Шахід-136» також влучно збитий»‎, — йдеться у повідомленні захисників.

Нагадаємо, що вперше в Україні 23 вересня збито багатоцільовий ударний БпЛА іранського виробництва Mohajer-6 (Мохаджер-6), призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження.

Водночас МЗС України позбавило посла Ірану акредитації, а також вирішило «суттєво скоротити» кількість дипломатів в посольстві Ірану в Києві. Таке рішення ухвалили у відповідь на постачання зброї росії для ведення війни проти України.