Запущено новий вантажний залізничний маршрут між Німеччиною та Китаєм

Новий вантажний залізничний маршрут довжиною близько 12,3 тис км був запущений днями між німецьким містом Мангейм та китайським містом Ціндао (провінція Шаньдун, Східний Китай) з метою подальшого зміцнення взаємопов’язаності двох країн.

18 лютого з Ціндао цим маршрутом відправився перший поїзд.

За даними компанії-оператора China Ocean Shipping Company (COSCO), склад, завантажений 100 стандартними контейнерами, має прибути до німецького міста через 22 дні шляху.

Він везе хімічну сировину, автозапчастини, товари повсякденного попиту та інші види продукції на суму близько 2,5 млн. доларів США.

Поїзд покине територію КНР через прикордонний перехід Алашанькоу в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (Північно-Західний Китай), повідомив місцевий оператор залізничних вантажних перевезень Shandong Hi-Speed ​​Group (SHSC).

Тільки в одному 2021 році в провінції Шаньдун було опрацьовано понад 1800 вантажних поїздів сполучення Китай-Європа.

Як заявили в SHSC, зараз товари з Шаньдуна доставляються в 54 міста та 23 країни, розташовані вздовж “Пояси та шляхи”, загалом за 51 міжнародним залізничним маршрутом.

У 2021 році обсяг двостороннього товарообігу між Німеччиною та Китаєм зріс на 15,1 відсотка порівняно з попереднім роком і склав 245,4 млрд євро (278,5 млрд доларів США), свідчать дані Федерального статистичного управління ФРН (Destatis).

За підсумками 2021 року, Китай став першим за значенням торговим партнером Німеччини шостий рік поспіль.