Поблизу Роттердама планують збудувати вантажний метрополітен

Муніципалітети Дордрехт і Звейндрехт (Нідерланди), що розташовані поблизу Роттердама, провели спільне дослідження стосовно доцільності будівництва підземної залізниці.

За висновками, які оприлюднили у місцевих громадах, вантажний метрополітен може стати найкращим варіантів для вирішення багатьох транспортних проблем регіону.

По перше, підземна залізниця не псує ландшафти та не створює надлишкового шуму. По-друге, вона не перетинається з іншими наземними дорогами, що буде запобіжником від створення нових транспортних проблем. По-третє, підземка може пройти просто під містами та приміськими населеними пунктами без будь-якої небезпеки для людей та тварин.

Остаточне рішення стосовно будівництва вантажного метро ще не прийнято, оскільки тривають громадські обговорення. Але більшість експертів переконані, що воно буде позитивним. Наразі у противників цієї ідеє є лише один аргумент: на лінії, під якою проходитиме підземна залізниця, однаково нічого не можна будувати. Зате на поверхні уздовж усього шляху буде тихо та безпечно, відзначають прихильники.