Число відправлень вантажних поїздів за маршрутами Китай – Європа перевищило 40 тисяч

За офіційними даними, в рамках міжнародних залізничних вантажоперевезень по маршрутам Китай-Європа було здійснено понад 40 тисяч відправлень поїздів, які перевезли товари загальною вартістю понад 200 млрд доларів США.

З березня 2011 року, коли перший вантажний потяг вирушив по вищезгаданим маршрутами з міста Чунцин на південному заході Китаю, такими операціями було охоплено понад 160 міст в 22 європейських країнах, заявили на робочому симпозіумі, проведеному канцелярією Керівної групи щодо сприяння будівництву “Пояси і шляхи”.

Нарощування трансконтинентальних ж/д вантажоперевезень між Китаєм і Європою розглядається як важливий аспект зусиль Китаю щодо зміцнення торговельних зв’язків з іншими країнами-учасницями ініціативи “Пояс і шлях”.

Хоча світова пандемія COVID-19 зробила серйозний вплив на судноплавство і повітряне сполучення, залізничний транспорт як і раніше є відносно безпечним, стабільним і ефективним методом глобальної товарної логістики.

На даний момент ж/д маршрутами вантажоперевезень з Китаю в Європу було поставлено близько 94 тис. тонн протиепідемічних засобів, що дозволило стабілізувати глобальні виробничі і логістичні ланцюжки, відзначили на вищезгаданому симпозіумі.

На симпозіумі озвучили заклик до подальшого нарощування транспортних потужностей і ефективності ж/д перевезень за маршрутами Китай-Європа в цілях зміцнення міжнародного співробітництва.

Згідно з офіційними даними, в 2020 році за ж/д маршрутами Китай-Європа було здійснено 12 406 відправлень вантажних складів, що на 50% більше, ніж роком раніше.