Термінали групи DP World у 2021 році обробили на 9,4% більше контейнерів

Глобальна мережа контейнерних терміналів DP World Limited згідно зі звітними даними за 12 місяців 2021 року опрацювала 77,9 млн. TEU, що на 9,4% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомила прес-служба DP World.

У IV кварталі 2021 року на терміналах DP World було перевалено 19,6 млн. TEU, що на 2,6% перевищує рівень аналогічного періоду попереднього року.

Позитивні результати роботи всієї термінальної мережі групи за 2021 рік були досягнуті в результаті зростання вантажообігу в таких регіонах як Індія, АТР, Близький Схід, Африка, Європа, Австралія, Північна та Південна Америка. За словами голови правління та гендиректора групи Султана Ахмеда бін Сулайєма, драйвером зростання у звітний період стали термінали в Індії.

Якщо враховувати показники окремих терміналів, то найкращі результати показали дочірні компанії в Циндао (Китай), Мумбаї, Мундра, Ченнаї (Індія), Сохна (Єгипет), London Gateway (Великобританія), Кауседо (Домініканська Республіка), Кальяо (Перу) (Австралія).

Стійкі результати показав термінал Джебель Алі (ОАЕ): за 2021 рік на цьому об’єкті було перевалено 13,7 млн. TEU, що на 1,9% більше, ніж у 2020 році.

На консолідованому рівні (там, де DP World має контроль активів МСФЗ) термінали обробили 45,4 млн TEU протягом 2021 року (+8,8% за звітними даними).

Міжнародна група компаній DP World з Дубая (ОАЕ) об’єднує понад 150 морських контейнерних терміналів, що діють, у більш ніж 45 країнах, портах на шести континентах. DP World реалізує проекти будівництва та модернізації контейнерних терміналів в Індії, Африці та Близькому Сході.