Проблеми з логістикою змусили японську фірму перейти на доставку акумуляторів повітрям

Дефіцит автокомпонентів частково викликаний перебоями з логістикою, тому пошуки вирішення цієї проблеми спричиняють для багатьох виробників додаткові витрати. Японська компанія Murata через брак морських суден змушена була піти на крайні заходи, постачаючи літієві акумулятори повітрям. Це не тільки небезпечно, а й дуже дорого, тому профільний бізнес може цього фіскального року виявитися збитковим.

У 2017 році японський виробник електронних компонентів Murata купив бізнес Sony з випуску літієвих акумуляторів, і досі він завдав лише збитків. Покінчити з ними до березня 2022 року, як планувалося спочатку, тепер заважають зростання витрат. По-перше, у наступні три роки Murata має намір витратити $5,6 млрд на розширення виробництва акумуляторів. Це розташує цей бізнес на другому місці за розміром інвестицій після виробництва керамічних конденсаторів, на яких Murata і зробила ім’я. По-друге, перебої з поставками морем змушують Murata витрачатися на доставку літієвих акумуляторів повітрям, що значно дорожче. Хорошою ж новиною є стрімке зростання попиту на літієві акумулятори, яке дозволяє компанії розраховувати на здатність майбутніх інвестицій виправдати себе.

На літієві акумулятори переходить не лише транспорт. Пилососи, електроінструмент та садова техніка переходять на літієві акумулятори набагато активніше, ніж очікувалося. За словами представників Murata, поки обсяги виробництва кремнієвих пластин залишаються обмеженими, подолати дефіцит напівпровідникових чіпів в автомобільній галузі неможливо. Автовиробники намагаються зменшити кількість чіпів, що використовуються в одному автомобілі, але така оптимізація потребує часу. Наступного року розраховувати на покращення ситуації у галузі особливо не доводиться. Тим більше, що в довгостроковій перспективі питома кількість чіпів в одному автомобілі неминуче зростатиме.