Між Україною і Грузією укладено угоду про впровадження практики видачі електронних дозволів на міжнародні вантажні перевезення

Угода про впровадження практики видачі електронних дозволів на міжнародні вантажні перевезення укладено між Грузією і Україною, повідомляє прес-служба Мінекономіки Грузії.

В результаті співпраці в процесі впровадження інноваційних цифрових технологій в автомобільних перевезеннях, сторони поетапно зможуть перевести існуючу систему контролю і видачі дозволів в повністю цифровий формат.

Відповідний меморандум про співпрацю в четвер підписали заступник міністра економіки Грузії Гурам Гурамішвілі та перший заступник міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович, який перебуває в Грузії в рамках візиту української делегації.

“Перспективи дорожнього сполучення з Україною дуже важливі для нашого коридору, тому підписаний меморандум сприятиме подальшому розвитку дорожнього сполучення і взаємовигідному економічному співробітництву між нашими країнами”, – сказав Гурамішвілі.

Також, на зустрічі сторони обговорили можливість поліпшення транзиту по Чорному морю, зокрема, збільшення кількості поромних перевезень і частоти пересування контейнеровозів.

Грузія і Україна встановили дипломатичні відносини в липні 1992 року. З цього часу між країнами було підписано 105 двосторонніх і багатосторонніх угод.

Між країнами діє режим вільної торгівлі. Україна входить в десятку торговельних партнерів Грузії. У 2020 році торговельний оборот між країнами склав понад 607,2 мільйона доларів, на 52,3 мільйона менше ніж в 2019 році.