Компанія Meyer Werft відкрила в Папенбург свій новий складський логістичний центр

Компанія Meyer Werft відкрила в Папенбург (Німеччина) свій новий складський логістичний центр з повністю автоматизованим багатоярусним складом. Як повідомила прес-служба суднобудівної групи, інвестиції в новий центр, розрахований на десятки тисяч одиниць зберігання, перевищили 35 млн євро.

На будівництво центру знадобилося близько двох років.

Колишній центральний склад буде переведений з території верфі в логістичний центр з комп’ютерним управлінням.

У повідомленні суднобудівної групи відзначається, що логістичні операції стануть більш ефективними в новій будівлі, обладнаній найсучаснішою системою програмного забезпечення і управління.

В будівлі складу висотою 30 м буде зберігатися 25 тис. одиниць виробів з усіх матеріалів стандартного розміру – поміститься на стандартний євро-піддон. Вироби будуть переміщатися по території складу і розміщуватися по відсікам сім’ю автоматизованими кранами-штабелерами на швидкості до 14 км/ч. О першій годині можна буде витягувати і зберігати 250 одиниць вантажу.

У логістичному залі площею 10 тис. кв. м поступаючі вироби приймаються, реєструються в системі і видаються – тобто розподіляються відповідно до пункту призначення і маршрутом доставки. У трейлери будуть завантажуватися і зберігатися деталі, які через їх розмір не поміщаються на складських ярусах.

Як повідомив керуючий директор MEYER WERFT Ян Мейер, оптимізоване складування в новому логістичному центрі дозволить краще координувати транспортування матеріалів, скорочувати час очікування, а також скорочувати зовнішні майданчики для зберігання вантажів.

Оператором логістичного центру є EMS Maritime Services. За всіма логістичним майданчикам верфі зараз працюють близько 300 співробітників.

Компанія Meyer Werft (Папенбург, Німеччина) заснована в 1795 році. Власником компанії є вже сьоме покоління сімейства Мейер (керуючий директор Бернард Мейер). Meyer Werft входить в групу Meyer Neptun Group. Компанія спеціалізується на будівництві великих, сучасних круїзних суден. На сьогоднішній день Meyer Werft побудувала 37 круїзних лайнерів. Судноверф також будує Ro-Ro суду для перевезення автомобілів та пасажирів і танкери для транспортування зрідженого нафтового газу. Дочірній підрозділ компанії Neptun Werft GmbH в Ростоку займається будівництвом річкових круїзних суден, а також газовозів. Штат Meyer Werft – більше 3 тис. співробітників. Компанія забезпечила себе замовленнями до 2023 року.